Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

11:02
Інформація про проведення ІІ етапу Джури
 
Інформація про проведення
ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької
військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

З 12 по 17 червня 2021 року Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді було проведено ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для старшої та середньої вікових груп. Гра відбувалася на території КЗ «Вижницька спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів художньо-естетичного циклу імені Назарія Яремчука» під час проведення тимчасового пересувного туристсько-краєзнавчого наметового табору «Мандрівник Буковини» для учнівської молоді Чернівецької області.

На ІІ етап Гри прибуло 17 роїв (10 роїв – старша група, 7 роїв – середня), які представляли 12 територіальних громад Чернівецької області (Берегометська, Вижницька, Ванчиковецька, Вікнянська, Кам’янецька, Кельменецька, Мамаївська, Новодністровська, Новоселицька, Сокирянська, Сторожинецька, Хотинська).

Програма змагань була дуже насиченою. На етапах Гри учасники демонстрували вміння зі стройової підготовки (конкурс строю та маршової пісні «Впоряд»), художньо представляли свої рої у конкурсі «Ватра», перевіряли свої знання з історії українського війська, українського козацтва та сучасних Збройних сил України (конкурс «Відун»), брали участь у командній інтелектуально-екстремальній грі з елементами спортивного орієнтування «Пластун», представляли звіти про діяльність козацьких роїв, надавали домедичну допомогу раненому на конкурсі «Рятівник», шукали міни на конкурі «Саперна підготовка», розбирали і збирали автомати Калашникова, проявляли свою силу у конкурсі з фізичної підготовки «Підтягування на перекладині», «Перетягування линви», «Перетягування возу».

Завершальним етапом змагань був виїзд на військовий полігон «Прибан» у селі Ропча, що дуже зацікавив учасників. На полігоні військовослужбовці ознайомили всіх із екіпіруванням, зразками військової техніки, стрілецької зброї та боєприпасів. Тут же на полігоні було проведено конкурс «Метання гранати» та виконання навчальної вправи з вогневої підготовки.

У загальному заліку призові місця зайняли:

у старшій віковій групі
- І місце – рій «Характериники» Вижницької міської ради;
- ІІ місце – рій «Характерники» Сторожинецької міської ради;
- ІІІ місце – рій «Фортеця» Сокирянської міської ради.

у середній віковій групі
- І місце – рій «Нова січ» Сокирянської міської ради;
- ІІ місце – рій «Яструби» Берегометської селищної ради;
- ІІІ місце – рій «Сторожинецькі яструби» Сторожинецької міської ради.

За підсумками ІІ етапу Гри:
- рій «Нова Січ» Сокирянської міської ради з 01 по 10 липня 2021 року представляв Чернівецьку область на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Гри – «Джура 2021: Інгульська Січ» (середня вікова група) на території Кіровоградської області.
- рій «Характериники» Вижницької міської ради з 19 по 29 липня 2021 року приймав участь у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Гри – «Джура 2021: Буковинська Січ» (старша вікова група) на території Чернівецької області.

Гра проводилась з метою виховання в учнівської молоді поваги до своєї держави, любові до рідного краю, формування національної свідомості та почуття патріотизму. Захід проходив за підтримки Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, ГО «Чернівецька міська спілка учасників, ветеранів, інвалідів антитерористичної операції та їх сімей, ГО «Чернівецького обласного об’єднання учасників, ветеранів, інвалідів антитерористичної операції та їх сімей, ГО «УСНО», Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Чернівецького прикордонного загону, Головне управління Національної поліції у Чернівецькій області.
 



Зав.відділом НПВ
Тетяна Дребот
Переглядів: 257 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar