Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

17:54
Чемпіони України з лижного туризму
Буковинські педагоги-туристи
стали абсолютними чемпіонами України
з лижного туризму


13-16 грудня 2018 у мальовничому куточку Львівської області (Сколівський район) відбувся особистий Чемпіонат з лижного туризму, на якому Чернівецьку область представляли кращі педагоги-туристи нашого краю. До складу команди «Чернівецька ФСТ - турклуб Меридіан» увійшли шість кандидатів у майстри спорту України: Федорюк Андрій та Федорюк Галина – педагоги обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Шелепюк Наталія, Сандул Дмитро - керівники гуртків Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, а також талановиті і харизматичні туристи Березнюк Андрій та Крилюк Артем. Також на Чемпіонат прибули проявити свою спортивну майстерність з лижного туризму спортсмени з Волинської, Житомирської, Рівненської, Сумської, Кіровогорадської, Львівської та Полтавської областей.

На урочистому відкритті з вітальним словом до учасників звернулися: почесний віцепрезидент федерації спортивного туризму України – Соколов В.А., віцепрезидент федерації спортивного туризму України – Толстіхін Л.М.. Головний суддя Чемпіонату, голова лижної комісії ФСТУ – Колотуха О.В. наголосив, що на учасників чекають складні дистанції V класу, за перемогу на яких є можливість виконати нормативи для здобуття звання «Майстер спорту України».

Змагалися спортсмени на двох залікових дистанціях: «Лижний маршрут», «Смуга перешкод» та експериментальна дистанція «Естафета».

Найскладнішою була дистанція «Лижний маршрут» - довга дистанція V класу складності. Учасники долали восьмикілометровий маршрут пересічною лісовою місцевістю по спортивній карті з численними лижними та технічними етапами, визначали точку свого знаходження на карті, переправлялися через крутий яр по обледенілій колоді та рятували умовно травмованого учасника, для якого потрібно було з лиж змайструвати жорсткі нарти, обгорнути потерпілого в спальний мішок, правильно укласти на нарти і транспортувати по етапу «Слалом». Маршрут пролягав через карпатські схили у лісовому масиві поблизу сіл Дубина та Кам’янка. На цій дистанції найкращий результат серед чоловіків продемонстрував Андрій Федорюк, учасник від Чернівецької області, ІІ місце посів Дмитро Нікітчин – Житомирська область, ІІІ - Андрій Грондус з Рівненської області; серед жінок перемогла буковинка - Наталія Шелепюк, ІІ місце - Софія Варинюк з Волині, ІІІ - Ільчук Ірина з Рівненської області.

Дистанція «Смуга перешкод» - це коротка дистанція на якій спортсмени якомога швидше повинні подолати ряд лижних та технічних етапів: «Підйом по схилу зі страховкою», «Швидкісний спуск на лижах», «Вертикальний спуск зі страховкою (Дюльфер)», «Підйом по схилу на лижах «зигзагом», «драбинкою», «ялинкою»», «Подолання гущавини та лісового завалу» та ін. На цій дистанції чоловічий п’єдестал виглядав так: І місце - Андрій Федорюк - Чернівецька область, ІІ місце - Юрій Кот, ІІІ - Андрій Грондус, представники Рівненщини. А серед жінок перемогу святкувала Наталія Шелепюк, обігнавши Іванну Корбун та Софію Варинюк.

За результатами складної та виснажливої боротьби абсолютними чемпіонами стали буковинці: Андрій Федорюк серед чоловіків та Наталія Шелепюк серед жінок; друге місце – Андрій Грондус з Рівного, Софія Варинюк з Волинської ФСТ; ІІІ місце – Юрій Кот з Рівного та Іванна Корбун з Житомира.

На експериментальній, динамічній естафеті, що складалася з трьох етапів по два кола кожен, наша команда посіла ІІІ місце, поступившись командам з Рівного та Житомира.

Такі високі досягнення - це результати багаторічної спортивної підготовки, високої туристської майстерності спортсменів, а також плідної та компромісної співпраці Чернівецького обласного центру туризму і Глибоцького районного центру туризму, що забезпечили команди спортивним спорядженням та лижним інвентарем. Завдяки Чернівецькій федерації спортивного туризму та управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації було забезпечено фінансування учасників Чемпіонату.

Вітаємо наших колег з перемогою!

Результати змагань

Фотографії


Галина Федорюк,
заступник директора ЧОЦТКЕУМ
Переглядів: 390 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar