Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

14:43
Край, в якому я живу
23-24 березня 2021р. відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».
Конкурс проводиться з метою виховання в учнів любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу, природного довкілля; розвитку музейної справи в загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних закладах освіти. Програмою передбачено роботу секцій за змістом музеїв наступних профілів: військово-історичні, історичні та природничі, технічні, галузеві. Загалом на конкурс було представлено 55 робіт від музеїв закладів освіти України.

Чернівецьку область представляли переможці обласного етапу конкурсу:
– у секції військово-історичних музеїв – Василь Матвєєв, юний екскурсовод, вихованець гуртка «Історичне краєзнавство» Чернівецького обласного центру туризму (керівник – Дмитро Нізохін), який провів віртуальну екскурсію «Пам'ять серця» Чернівецьким музеєм ветеранів війни в Афганістані та ветеранів АТО ЗОШ №28 Чернівецької міської ради;
- у секції історичних музеїв – Анастасія Москал, юний екскурсовод, вихованка гуртка «Юні музеєзнавці» Глибоцького центру туризму (керівник – Анна-Марія Малайко), яка провела оглядову екскурсію «Історія промовляє до нас своїми експонатами» Історико-етнографічним музеєм Йорданештської ЗОШ.
За підсумками ІІ туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів Анастасія Москал, презентуючи буковинську хату з усіма її побутовим приладдям, виборола у своїй секції почесне ІІІ місце через 23 учасників з усієї України.

Вітаємо юних екскурсоводів та їх керівників, які гідно представили Буковину на Всеукраїнському рівні.

Загальні підсумки за профілями музеїв: історичні та військово-історичні
Заступник директора з НМР
Наталія Омельченко
Переглядів: 447 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar