Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

12:02
Круті схили 2021
Круті схили

Цікавим туристсько-краєзнавчим осіннім стартом «Круті схили» гуртківці обласного центру відкрили змагальний сезон і відзначили Всесвітній день туризму. Ареною заходу цього року було обрано міських пляж Чернівців.

Наші гуртківці познайомились з основними напрямками роботи гуртків обласного центру туризму. За попереднім позитивним досвідом, знову була використана популярна шведська схема проведення таких заходів. Учасникам запропоновано взяти участь у 5 різнопланових змаганнях.

Туристи-пішохідники запросили двічі подолати свою смугу перешкод: перший раз - в полегшеному режимі, а вдруге учасники вже транспортували дистанцією немаленькі рюкзаки. Велотуристи організували естафету: учасники команди почергово долали розмічену горбисту трасу. Краєзнавці презентували цілий комплекс цікавих вікторин та конкурсів: «Чи знаєш ти вулиці свого міста?», «Мої Чернівці», «Краєзнавча карта», «Лікарські рослини поруч», «Архітектурні Чернівці». Родзинкою заходу стала презентована джуристами стрільба з пневматичної гвинтівки. За результатами участі в усіх стартах підбито підсумки та визначені найкращі команди.

Гуртківці центру туризму долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» та взяли участь у Всеукраїнській екологічній акції «Я прибрав - твоя черга», присвяченій Міжнародному дню чистих берегів. Цього дня мільйони людей у понад 120 країнах світу очищують береги річок, озер і морів від сміття. Захід покликаний привернути увагу до проблем засмічення водних ресурсів, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості.

Чудова погода і гарні краєвиди добре доповнили позитивні враження. Ми всі – організатори, керівники гуртків і учасники – отримали справжнє задоволення від змагань і спілкування!

Підсумкові результати
Фотогалерея

Заст. директора з НМР
Наталія Омельченко
Переглядів: 531 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/19
Всього коментарів: 0
avatar