Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

21:31
Мільйон дерев за одну добу
Орієнтувальники долучилися до акції «Мільйон дерев за одну добу»

Звичайно з лісівниками ми спілкуємось під час вибору та підготовки районів для проведення змагань з туризму та орієнтування. Часом до них звертаємось за допомогою в пошуку учасників, що заблукали. Тема нашої звітної зустрічі кардинально відрізнялась від усіх попередніх.

Керівники гуртків Омельченко І.А. та Омельченко Н.М. разом зі своїми гуртківцями запропонували допомогу Державному підприємству «Чернівецький лісгосп» в озелененні краю. Приводом слугувала оголошена 17 жовтня акція «Мільйон дерев за одну добу», яка проводилася в рамках Всеукраїнського екологічного проекту «Озеленення України».

Напередодні лісівники Садгірського лісництва підготували до посадки 1-2 річні сіянці дерев, породи яких домінують на території лісництва. За попередньою домовленістю лісгосп забезпечував учасників акції посадковим матеріалом і робочим інвентарем.

Безпосередньо у лісі професійним лісником для нас був проведений короткий інструктаж щодо ручного способу посадки дерев за допомогою саджального меча Колесова і ми приступили до роботи.

Новими саджанцями гуртківці заповнили вирубану ділянку лісового масиву біля села Топорівці. Погода видалась ідеальною для втілення наших планів: грунт був достатньо вологим і легко приймав нові й нові деревця. За декілька годин роботи на виділеній ділянці гуртківці разом з керівниками висадили понад 300 сіянців дуба звичайного.


Згодом, у рамках освоєння теми картографування, засаджена ділянка лісу буде нанесена на інтерактивну мапу, створену спеціально до осінньої акції озеленення України Держлісагенством разом з Лісогосподарським інноваційно-аналітичним центром.
Переглядів: 465 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/25
Всього коментарів: 0
avatar