Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

00:26
Міжнародний день Землі
Міжнародний день Землі

Міжнародний день Землі – свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту довкілля, привернути їх увагу до екологічних проблем нашої планети. Перша акція у рамках Дня Землі відбулася в США 22 квітня 1970 року, коли близько 20 мільйонів американців вийшли на вулиці, в парки, аудиторії, протестуючи проти погіршення стану довкілля. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Керівник гуртка «Спортивний туризм» Кіндрат О.Р. у зверненні до вихованців гуртків обласного центру туризму зазначив: «Квітень – це місяць, коли весна всеосяжно втупила в свої права. Саме в цей час ми бачимо ніжну красу матінки-природи і розуміємо її вразливість. Саме в квітні відзначаємо День Землі, саме в квітні перший космонавт побував у космосі і побачив нашу унікальність, саме в квітні ятрить душу пам'ять про Чорнобильську трагедію. Цього весняного місяця вся країна робить природоохоронні речі – прибирається, висаджує зелені насадження, наводить красу».

До акції «За чисте довкілля» приєдналися вихованці гуртків «Спортивний туризм» (керівник О. Кіндрат), «Спортивне орієнтування» (керівник І. Прокопчук), «Скелелазіння» (керівник О. Соваж), «Географічне краєзнавство» (керівник Г. Лютак), «Пішохідний туризм» (керівник С. Дячук).

На освітній платформі «На Урок» до 22 квітня триває Всеукраїнський конкурс «Година Землі». У кожному завданні конкурсу учасники знайдуть факти про захист довкілля та поради від екоактивістів. У конкурсі вже взяли участь вихованці гуртків «Спортивне орієнтування» (керівники Н. Омельченко, І. Омельченко), «Пішохідний туризм» (керівник С. Дячук).

Організатори мають на меті доповнити знання дітей, тому заохочують кожного учасника іменними сертифікатами або нагороджують дипломами різних ступенів, залежно від результатів продемонстрованих у конкурсі. Запрошуємо до участі та віримо, що цей конкурс допоможе гуртківцям побачити, наскільки чудовою, проте беззахисною є наша планета.

Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне. Пропонуємо керівникам гуртків та їх вихованцям долучитися до святкування Дня Землі. Не будьте байдужими!

Заступник директора з НМР,
Наталія Омельченко
Переглядів: 415 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
avatar