Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

12:25
Музейна педагогіка в науковій освіті
Музейна педагогіка в науковій освіті

26 листопада заступник директора з навчально-методичної роботи Наталія Омельченко та завідувач організаційно-масовим відділом Ігор Омельченко взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Музейна педагогіка в науковій освіті», організованій Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Національною академією педагогічних наук України. Конференція зібрала понад 50 музейних працівників, науковців, педагогів з різних областей України.



У своїх виступах спікери конференції ділилися цінними теоретичними знаннями та досвідом практичної роботи, зокрема прикладами сучасної форми комунікації з відвідувачами музею. На сьогодні відкриваються унікальні можливості для залучення більшої кількості відвідувачів до абсолютно нових форм пізнання інформації, які основані на віртуальних методах комунікації. Відбулася інтерактивна онлайн-демонстрація Музею науки Малої академії наук України, який висвітлює спектр наук та наукових відкриттів, місце входження в науку, пізнання різних наукових явищ, закономірностей за допомогою інтерактивних методів та форм музейної педагогіки, шляхом безпосередньої взаємодії з експонатами.

Наші педагоги поділилися з колегами результатами реалізації своїх методичних розробок у секції «Музейна педагогіка в позашкільній освіті», представивши доповідь «Музейна педагогіка в позашкільній освіті Чернівецької області». Репрезентовано розроблену й апробовану нову незвичну форму ознайомлення відвідувачів з експозицією музею — квест «Вся Буковина за одну годину». Така цікава інтерактивна пригода-екскурсія експозиціями обласного краєзнавчого музею спонукала учасників квесту уважніше ознайомлюватись із елементами експозиції, сприяла зростанню зацікавленості гуртківців історією рідного краю та стала гарною підготовкою до краєзнавчих експедицій, олімпіад і конкурсів.

Таким чином, музеї як осередок позакласної освітньої роботи сьогодні є перспективним полем діяльності краєзнавців і широкого освітянського загалу. Сподіваємося, що обмін досвідом сприятиме виникненню та впровадженню нових форм спілкування та отримання історичних знань.

Заступник директора з НМР
Наталія Омельченко
Переглядів: 350 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/32
Всього коментарів: 0
avatar