Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

21:48
На фініші Travelers Teachers Fest
Чернівецький обласний центр туризму 4–6 жовтня провів Другий туристський фест педагогічних працівників Чернівецької області Travelers Teachers Fest на теренах с. Репуженці Заставнівського району. Обраний район проведення відкрив широкі можливості для суддівської колегії з організації цікавої змагальної програми. Звітний фест став для учасників технічно складним заходом, адже змагатись доводилось як на воді, так і на суші.

Першим випробуванням стала епопея з розміщення суддів та прибуваючих учасників. Керівництво табору «Буковинка» несподівано відмовило в своїх послугах, чим поставило змагання на межу зриву. На щастя, керівництво сусіднього табору медичного університету «Здоров’я» радо зустріло нас зі значно кращими умовами і змагання повернулись в спокійне русло.

Ареною першого дня змагань стали мальовничі береги Дністра, на яких перед стартом команди вишикували катамарани та велосипеди. Першою перевіркою фізичної витривалості в імпровізованому дуатлоні став водний етап.

Завданням команд було зібрати якнайбільше залікових буйків, розташованих на значній площі. Під час подолання водної дистанції команди вправлялись не тільки в фізичній підготовці, але й вели безпосередню тактичну боротьбу.

Краще справилась з веслами команда Новоселицького району, другою фінішувала команда Заставнівського району, на третьому місці – команда міста Чернівці.

Поки тривала боротьба на дністровській воді, судді взялись «ламати» командну велотехніку, тому перед тим, як вирушити довгим веломаршрутом, учасникам довелось продемонструвати свої вміння в її оперативному ремонті.

Наступним завданням для команд став пошук контрольних пунктів на 20-кілометровій дистанції. Родзинкою етапу стала ексклюзивна суміш велопоходу з орієнтуванням та краєзнавчим квестом. Кожний контрольний пункт розташовувався в цікавому місці, а деякі вимагали виконання творчих завдань, як фотоконкурс на задану тематику. Не зважаючи на складність та протяжність маршруту, команди закінчили етап з невеликою різницею залікових балів. Остаточно вирішити долю командного заліку могли тільки змагання наступного дня.

Ранок видався похмурим, холодним та з дрібним дощем, що ніяким чином не вплинуло на бажання педагогів вийти на старт. Навпаки, команда Заставнівського району висловила бажання виставити ще один склад для участі, а судді, що допомагали проводити змагання в перший день, склали команду від обласного центру туризму. Адже вперше на Буковині їм презентували технічно складний, але захоплюючий та видовищний вид змагань – естафетний біатлон з орієнтуванням.

Для змагань була підготовлена крупномасштабна карта території трьох таборів відпочинку, а для вогневого рубежу судді створили ефектні та зручні стенди. Протягом естафетного етапу кожному учаснику команди доводилось подолати три бігових кола з орієнтуванням, долаючи стрімкі підйоми, або продираючись крізь щільні зарості. Контрольні пункти було встановлено скрізь: перед і поза будинками, за кущами і в ямах. З двох десятків встановлених суддями контрольних пунктів кожен учасник повинен був віднайти в певному порядку тільки своїх п’ять.

Щоразу повертаючись на арену змагань, спортсмени отримували від вболівальників та товаришів по команді додаткову порцію адреналіну, і під захопливі вигуки глядачів повинні були продемонструвати навики влучної стрільби. Безпомилкове проходження дистанції ще не гарантувало доброго результату, оскільки високий пульс та хвилювання призводили до промахів та отримання додаткових штрафних хвилин. Натомість влучні попадання в мішені радо зустрічались всіма глядачами. Жодна збірна не уникла штрафів, але лідери отримали їх значно менше. Поки тривали змагання, команди декілька разів змінювали лідера чи втрачали, здавалось, незаперечну перевагу.

Першою фінішну лінію перетнула команда ОЦТКЕУМ, другими стали освітяни Заставнівського району, третіми – Новоселицького. Щільність результатів фінального протоколу була настільки високою, що не дозволила заставнівській збірній обійти своїх новоселицьких колег. В загальному підсумку п’єдестал пошани виглядав наступним чином: збірна Новоселицького району, збірна Заставнівського району, збірна м.Чернівців.

За результатами «Travelers Teachers Fest» відбулося урочисте нагородження переможців та призерів змагань.

Ще раз вітаємо усіх учасників з Днем педагогічного працівника, зичимо успіхів у нелегкій вчительській праці та вдячних успішних вихованців!

Результати комплексної дистанції, о-біатлону
Фотографії
Переглядів: 533 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar