Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

12:41
Підсумки "Козацьких маневрів"
Підсумки змагань «Козацькі маневри»

З нагоди святкування державних свят Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України обласний центр туризму влаштував для гуртківців традиційні змагання «Козацькі маневри». У змаганнях взяли участь 17 команд у трьох вікових групах «Котигорошки» (1-4 класи), «Юні Джури» (5-7 класи), «Старші Джури» (8-11 класи).

Розробку та цікаву реалізацію історико-краєзнавчої частини заходу провели методист відділу краєзнавства та національно-патріотичного виховання Наталія Коваль та керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Дмитро Нізохін. У програмі змагань були представлені фотозагадки «Фортеці України», «Козацькі клейноди», «Українські гетьмани і кошові отамани»; історичні козацькі пазли. Гуртківці із цікавістю поринали в епоху козацтва та відписували «Лист запорізьких козаків турецькому султанові».

Організацією та проведенням конкурсів військово-спортивного напрямку займалися методист відділу краєзнавства та національно-патріотичного виховання Віталій Мельничук і підполковник Козацтва Нової України, вчитель «Захисту України» ЗОШ №37 Леонід Марцісь.

Учасники заходу ознайомились із видами стрілецької зброї, мали можливість набути практичних навичок, позмагатись у швидкості спорядження магазину та розбирання-збирання автомату АК-47.

Найцікавішим етапом, очікувано, стала стрільба з пневматичних гвинтівок. Попередній інструктаж учасників та безпечні умови для проведення стрільб забезпечували керівники гуртків центру туризму з військово-прикладних видів спорту Ігор Омельченко та національно-патріотичного напрямку Олег Рябкін і Сергій Ціхоцький.

Переможці та призери змагань нагороджені грамотами Чернівецького обласного центру туризму.

Результати змагань
Фотогалерея – на сторінці центру туризму у ФБ

Секретар змагань,
заст. директора з НМР Наталія Омельченко
Переглядів: 524 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar