Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

23:46
Підсумки краєзнавчого зльоту
Відбувся ІХ зліт юних туристів-краєзнавців Чернівецької області

Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді 08-09 лютого було проведено ІХ зліт юних туристів-краєзнавців Чернівецької області. У зльоті взяли участь збірні команди 6 районів області та м. Чернівці.

До проведення краєзнавчого зльоту долучилися провідні фахівці, науковці, Заслужені працівники освіти та культури України Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Харківського політехнічного інституту, Чернівецького обласного краєзнавчого музею, Природничого музею ЧНУ.

Зліт проходив в два етапи. Першого дня юні науковці розподілились по секціях згідно з а обраною спеціалізацією: знавець етнографії та історії, юний науковець в області екології, знавець історії і археології та географ. На кафедрі Біотехнології та екології Харківського політехнічного інституту збирались екологи. На них чекала серйозна перевірка як теоретичних знань, так і практичні завдання в лабораторії. В обласному краєзнавчому музеї, в експозиційних залах етнографії та археології, етнографи та археологи також працювали як з тестами так і з реальними експонатами. в природничому музеї ЧНУ підтверджували свій високий рівень теоретичної та практичної підготовки геологи.

В другій половині дня краєзнавці представляли свої дослідницькі роботи, виконані протягом останнього року. Журі секцій не тільки уважно оцінювало конкурсантів. Під час обговорення пропонувались шляхи розв'язання проблем, що поставали перед пошуковими групами, а також знаходились нові ідеї для продовження досліджень.

За результатами першого дня роботи секцій суддями були оперативно підбиті підсумки. Розв'язок командної боротьби переносився на наступний день, оскільки проміжні результати виявились дуже щільними.

Другий день проходив в кінозалі Чернівецького обласного краєзнавчого музею. Робота команди в повному складі розкрила всі свої таланти в конкурсній програмі: «Календарно-обрядові дійства в зимовий період». Діти з гордістю демонстрували звичаї та традиції саме свого району.

За підсумками двох днів клопіткої праці юних краєзнавців перше місце посіла команда Сторожинецького району. З невеликим відривом в результатах, друге місце зайняла команда Глибоцького району, а третіми стали краєзнавці Сокирянського району.

Чернівецький обласний центр висловлює подяку за допомогу та підтримку у проведенні ІХ зльоту юних туристів-краєзнавців Чернівецької області працівникам Чернівецького обласному краєзнавчому музею, Природничого музею ЧНУ, викладачам Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, Харківського політехнічного інституту. Згуртувавшись, найкращі краєзнавці та науковці зробили неабиякий вклад в наше майбутнє - дітей.

Вітаємо переможців зльоту!

Фотогалерея
Переглядів: 710 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar