Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

13:33
Підсумки квесту "Діти підземелля"
Квестові змагання отримали постійну прописку в календарі заходів обласного центру туризму. Гнучкість формату дозволяє організовувати як самостійні змагання, так і вбудувати їх в програму козацьких змагань. Величезною популярністю користується краєзнавчий квест «Невідомі Чернівці», що протягом багатьох років збирає численні команди краєзнавців.

Своє місце знайшов і зимовий квест для гуртківців. Його спрямування більш широке і охоплює навчальні програми гуртків усіх напрямків: від туристсько-спортивних до краєзнавчих. Першим квестом два роки тому було тестування навичок гуртківців, а торік ми його успішно провели в стінах обласного краєзнавчого музею.

Звітний третій квест «Діти підземелля» повернувся до нашого приміщення в кардинально оновленому вигляді. Поряд із теоретичними загадками додались цікаві технічні завдання та засоби їх вирішення. У більшості гуртківців є велосипед і вони не тільки використовують його як транспортний засіб, а й самостійно обслуговують. Ці навички стали вирішальними під час проходження етапу «Збирання велосипеда».

Квест, а точніше підготовка команд до участі, дозволили розширити світогляд гуртківців та опанувати суміжні дисципліни. Суто туристські етапи з одягання страхувальної системи, зав’язування вузлів, бухтування мотузки та проходження етапу «Траверс» команди проходили з мінімальними втратами залікових балів, оскільки під час підготовчих занять приділили їм особливу увагу.

Цікавий комплексний пошуковий етап було обладнано з використанням діючого макету металошукача. Знайти імпровізовані «міни» - це було тільки половина справи, друга – точно нанести їх розташування на карту. Топографічна підготовка в окремо взятому приміщенні продовжилась двома дистанціями спортивного орієнтування. Першу, "денну" дистанцію, більшість команд встигали подолати приблизно до середини, на другій, «нічній», здобували ще на пару балів менше. Тільки Ірина Кметь з команди-переможниці змогла вибігти обидві дистанції з двох залікових хвилин.

Важливим моментом в досягненні результату була командна робота. Гуртківці вибудовували тактику подолання квесту, ділили завдання між собою та надавали один-одному допомогу на складних етапах. З кожним стартом колективна робота стає все більш продуктивною і це помітно як по щільності результатів, так і по нівелюванню різниці між різновіковими командами. Переможницею квесту стала команда гуртка «Спортивне орієнтування» під керівництвом Прокопчук І.О. Другі місця посіли зовсім юні гуртківці-джури з гуртка Мельничука В.П. та їх старші колеги з гуртка «Джура» Ціхоцького С.В. На третьому – гуртки «Пішохідний туризм» Федорюк Г.О., «Спортивне орієнтування» Омельченко І.А. та «Джура» Тимчука В.А.
 
Зав. організаційно-масовим відділом
Ігор Омельченко
Переглядів: 638 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar