Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

14:25
Підсумки обласного етапу Сокіл (Джура)
Впродовж трьох днів тривав ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") для старшої вікової групи, в якому взяли участь 11 роїв-переможців територіальних етапів гри.


На відкриті гри учасників вітали начальник відділу з питань комунальної власності обласної ради Ярослав Бартош; депутат обласної ради Олександр Шкурідін; заступник начальника обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, підполковник Ігор Шевчук; директорка Департаменту освіти та науки Чернівецької обласної військової адміністрації Оксана Сакрієр; директор Чернівецького обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Борис Баглей. Благословив учасників ІІ етапу гри «Сокіл» («Джура») священик Православної Церкви України, військовий капелан - отець Роман Грищук.

Під час змагань рої змагались у понад десяти випробуваннях: конкурс "Ватра", де команди піснею, танцем чи театралізованим дійством представляли свій рій; конкурс "Впоряд" – демонстрували стройову підготовку; конкурс «Пластун» – командна робота рою з елементами подолання туристських перешкод; конкурс таборування «Бівак»; змагалися у стрільбі з пневматичних гвинтівок та метанні гранати; споряджували магазин АК набоями; збирали та розбирали АК; надавали домедичну допомогу у конкурсі «Рятівник» та показували навички виживання в екстремальних умовах. Також кожна команда звітувала про роботу рою впродовж року в рамках проєкту «Добре діло».

Також для учасників було організовано низку пізнавальних майстер-класів:
– військовослужбовці 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича, які завітали на захід, продемонстрували базові навики поводження зі зброєю, прийоми самооборони, взаємодію із навченими собаками по затриманню порушників кордону;
– представники Міжнародного координаційного центру ветеранів війни показали як проходить штурм та захоплення будівлі, мінування та розмінування території;
– педагоги Чернівецького обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді продемонстрували різні види вибухонебезпечних предметів, костюм хімічного захисту, нагадали правила безпечної поведінки з мінно-вибуховими пристроями та підозрілими предметами.

За підсумками обласного етапу гри переможцем став рій «Хотинські козаки» з Хотинської територіальної громади, другими були джури рою «Патріот» з Берегометської ТГ, третіми – рій «Сіроманці» з Кам'янецької ТГ. Завдяки Чернівецькому обласному центру комплектування та соціальної підтримки призери були нагороджені цінними призами, а переможці отримали у подарунок пневматичну гвинтівку. Вже наступного місяця рій-переможець представлятиме Чернівецьку область на Всеукраїнському етапі гри у Львівській області.

Щиро дякуємо Збройним Силам України за синьо-жовтий прапор над містами, за звільнені кілометри наших територій, за тихі ночі та за можливість зібратися в дружньому козацькому колі.
 
Переглядів: 488 | Додав: O_o | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar