Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

14:21
Призери ІІ туру Всеукраїнського конкурсу
Туристсько-краєзнавча експедиція учнівської молоді
«Мій рідний край»

Завершився ІІ тур Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край». Конкурс проводиться щорічно з метою залучення учнівської молоді до активної краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи з вивчення історичного минулого, духовної та культурної спадщини українського народу, природного різноманіття рідного краю. Програма проведення Конкурсу передбачає участь у ньому туристсько-краєзнавчих груп, які взяли участь у краєзнавчих експедиціях, що відповідають вимогам до туристсько-спортивних походів 1-3 ступенів та І категорії складності.

На розгляд суддівської колегії було подано 33 звіти І (регіонального) туру конкурсу від закладів освіти 17 областей.

Суддівською колегією відзначено, що матеріали у поданих звітах свідчать про володіння учасниками Конкурсу практичними навичками польових краєзнавчих досліджень і використання ними різних методів досліджень та засобів туристсько-краєзнавчої роботи. У спортивно-туристській частині Конкурсу, експедиційними групами здійснено проходження маршрутів засобами пішохідного, водного, спелеологічного, велосипедного видів туризму відповідно згідно з вимогами до ступеню або категорії складності походу.

Членами журі визнано переможцями 12 експедиційних груп. Серед призерів і представники Чернівецької області, які вибороли почесне ІІІ місце – експедиція «Скелі наповнені вірою», проведена Глибоцьким ЦТКСЕУМ, пішохідний похід ІІІ ст. складності (керівник Нітушка Ю.Г.) за напрямом «Географічне краєзнавство».

Вітаємо переможців! Бажаємо усім здійснити ще багато цікавих експедицій та подорожей!
Переглядів: 322 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar