Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

17:02
Результати конкурсу екскурсоводів
Обласний етап Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів
музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»

Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді 28-29 січня 2021 року на інтернет-платформі Zoom було проведено І тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

Конкурс має за мету виховання любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу, розвитку музейної справи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

Юні екскурсоводи в режимі онлайн провели екскурсії та підготували відео-матеріали, що висвітлюють цікаві історичні події минулого та кропітку роботу музеїв закладів освіти області:
- Опришенського музею археології та етнографії ім. М.Гакмана Глибоцької селищної ради;
- Історико-етнографічного музею Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. Карапчівської сільської ради;
- Шебутинецького краєзнавчого музею Сокирянської міської ради;
- Етнографічного музею «Народна скарбниця» Костинецького НВК Сторожинецької громади;
- Білівецького музею історії села Хотинської громади;
- Шкільного музею побуту та етнографії НВК «Лідер» м. Чернівці;
- Чернівецького музею «ветеранів війни в Афганістані» та ветеранів АТО, Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Оцінювало учасників кваліфіковане журі, до складу якого входили провідні фахівці Чернівецького обласного краєзнавчого музею - Ротар Оксана Василівна, Кириченко Неля Андріївна та краєзнавець, «Заслужений вчитель України» - Моїсей Аркадій Євгенович.

Переможцем серед музеїв військово-історичного профілю став екскурсовод Василь Матвєєв, вихованець Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді з екскурсією «Пам’ять серця», керівник Нізохін Д.П.

Найкращими серед музеїв історичного профілю були визнані:
І місце – Москал Анастасія, учениця Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. Карапчівської ради, за екскурсію «Історія промовляє до нас своїми експонатами», керівник Малайку А-М.М.;
ІІ місце – Бірюк Юлія, учениця Шебутинецької ЗОШ І-ІІІ ст., за екскурсію «Сторінками минулого села Шебутинці», керівник Якубина С.І.;
ІІІ місце – Петрович Кароліна, учениця Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст., за екскурсію «У полоні археологічних таємниць», керівник Бірев М.В.

Всі учасники конкурсу продемонстрували високий рівень володіння краєзнавчим матеріалом, вміння донести до слухачів зміст екскурсій, поглиблені знання щодо методів і форм музейної роботи, вміння працювати з історичними документами і першоджерелами. Також вагомий внесок у залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої, пошуково-дослідницької та екскурсійної роботи, підготовки матеріалів та юних екскурсоводів до конкурсу зробили керівники музеїв та краєзнавчих гуртків при закладах освіти області.

Дякуємо учасникам за якісну підготовку матеріалів та цікаві екскурсії. Бажаємо успіхів в роботі музеїв при закладах освіти.

Методист Наталія Коваль
Переглядів: 926 | Додав: O_o | Рейтинг: 2.5/4
Всього коментарів: 0
avatar