Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

15:56
Школа виховників джур
На Буковині завершився обласний семінар-практикум «Школа виховників джур»

Національно-патріотичне виховання залишається одним із пріоритетних напрямків освітянської родини Буковинського краю. У наш нелегкий час, коли український народ безстрашно відстоює незалежність і цілісність рідної держави, важко переоцінити роль національно-патріотичного виховання саме в сфері освіти, яка формує свідомість нинішніх і прийдешніх поколінь, розвиває ідеї патріотизму, поваги до культурних цінностей українського народу.

Чернівецький обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді за підтримки Департаменту освіти і науки ЧОВА, управління молоді та спорту ЧОВА та Головного управління ДСНС у Чернівецькій області провів вишкіл «Школа виховників джур», присвячений пам’яті Петра Ковалюка, Заслуженого вчителя України, учасника бойових дій.

Школа виховників джур спрямована на підготовку педагогів до безпосередньої практичної діяльності зі створення осередків (роїв/куренів) гри «Джура», які виховують патріотів, захисників держави, справжніх громадян України.

У вишколі взяли участь понад три десятки педагогічних працівників Чернівецької області, що відповідальні за проведення І-ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022/2023 навчальному році.

Церемонія відкриття розпочалась виконанням Гімну України та хвилиною мовчання на честь вшанування пам‘яті полеглих захисників України.

Вітали учасників:
- директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА – Оксана Сакрієр;
- головний спеціаліст Департаменту освіти і науки – Олена Раца;
- начальник управління науки та інновацій Департаменту освіти і науки, депутат обласної ради - Яна Тихохід;
- начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОВА – Іван Гешко;
- заступник начальника управління, начальник відділу молоді, фізичної культури та спорту – Євгенія Блажевська;
- начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС у Чернівецькій області – Сергій Бабчук;
- депутат Верховної ради України – Георгій Мазурашу;
- директор Чернівецького обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді – Борис Баглей.

Програмою семінару-практикуму «Школа виховників джур» передбачено триденне таборування учасників, ознайомлення з інструментами організації виховної роботи за методикою «Сокіл» («Джура»), моделювання умов перебування в природному середовищі, опрацювання вправ на знайомство, згуртованість над виконанням завдань, відчуття підтримки друга, відповідальність за командну роботу.

Реалізовували програму вишколу досвідчені тренери: Олена Конопльова - головний тренер, член Всеукраїнської таборової старшини гри «Джура»; Леонід Марцісь – отаман вишколу; Віталій Мельничук – обозний вишколу; Роман Савицький – бунчужний вишколу; Людмила Саченко - тренер вишколу.

Упродовж вишколу учасники об'єднались у рої та створили курінь імені Петра Ковалюка, обравши отаманом Василя Іваночка, вчителя Хотинського ліцею №5 Хотинської міської ради, учасника бойових дій. 

Для якісної організації національно-патріотичного виховання в закладах освіти учасникам презентовано методичні матеріали для виховника та навчальні настільні ігри з мінної безпеки.

Всі учасники отримали посвідки, які засвідчують успішне проходження навчання. Домашнім завданням кожного тепер є створення, розвиток власних роїв та об’єднання їх у курені.
Переглядів: 472 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar