Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

17:44
Тиждень до ювілейного старту
Цьогорічний відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування "Підсніжник" святкує свій 50-й ювілей. Багато змагань було започатковано і проведено чернівецькими орієнтувальниками за довгу історію буковинського орієнтування. І тільки "Підсніжник" може похвалитись півстолітньою історією. За цей час почергово через його стартові коридори пройшли фактично всі туристи та орієнтувальники Буковини, багато наших спортивних суперників-сусідів та гостей з ближнього та дальнього зарубіжжя. Одні отримували насолоду від самої спортивної атмосфери, інші змагались виключно за досягнення високих результатів. Помітна частина наших учасників по закінченні активних виступів продовжували ділитись своїми знаннями з новачками та допомагати їм торувати свій шлях до успіху, викладаючи в спортивних секціях та гуртках, створюючи карти та організовуючи наступні старти.

До ювілейного виходу спортсменів на дистанції чемпіонату залишився тиждень. Останніми вихідними юні орієнтувальники проведуть у відбіркових стартах та разом зі своїми керівниками остаточно визначать склади команд.

Так само гаряче в суддівському стані, де кипить підготовча робота. На сторінці змагань оприлюднено райони змагань, зразки карт. До 27 березня буде відкрито реєстрацію учасників. Першим 250 учасникам, що вчасно зареєструвались, судді підготували пам'ятні сувеніри. Після інспекції будуть опубліковані остаточні параметри дистанцій

Першого дня старти відбудуться в лісовому масиві поблизу "Акви". Карта добре знайома спортсменам: чистий ліс з доброю видимістю та прохідністю, окремі струмки, чудовий відпочинковий комплекс навколо озера дозволять продемонструвати всі свої швидкісні якості та отримати справжню естетичну насолоду від природи.

Другого дня подовжені дистанції будуть прокладені стрімкими схилами приміської гори Цецино. Арена змагань буде розташована на Графській галявині зі зручним під'їздом. Звідси відкриваються чудові краєвиди на долину Пруту та Хотинську височину. Місцевість буде значно складнішою і вимагатиме від учасників змагань максимальної уважності та зосередженості. Саме цього дня в командному заліку можуть статися кардинальні зміни порівняно з попереднім днем.
 
Переглядів: 487 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar