Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

13:49
Відбувся ІІ етап Всеукраїнської гри «Сокіл» (Джура)
Відбувся ІІ обласний етап
Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура)

Основним завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїй душі патріотичних почуттів національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції. Саме ця мета згуртувала педагогів та юних джур для участі в ІІ обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У зв’язку з військовою агресією та повномасштабним вторгненням військ рф на територію України, обмеженням на проведення масових заходів з дітьми та учнівською молоддю, цього року ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для старшої та середньої вікових груп проведено у змішаному форматі. Зокрема, конкурс звітів про роботу роїв під гаслом «Добре діло», творчо-мистецьке представлення рою «Ватра», інтелектуальна гра «Відун», вікторина «Медицина» проведено у форматі онлайн.

07 липня на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту проведено фінальні змагання ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для старшої та середньої вікових груп. У змаганнях взяли участь 12 роїв, які представляли Ванчиковецьку, Кам’янецьку, Клішковецьку, Мамалигівську, Мамаївську, Неполоковецьку, Новодністровську, Новоселицьку, Сокирянську, Топорівську, Чернівецьку територіальні громади.

Учасники продемонстрували знання з історії українського війська, українського козацтва та сучасних Збройних сил України, навички з надання домедичної допомоги, брали участь у командній грі «Пластун», представляли звіти про діяльність козацьких роїв, метали гранати на точність, стріляли з пневматичних гвинтівок, розбирали і збирали АК, споряджували магазин набоями.

У підсумку визначено кращих джур Буковини 2022:

Середня вікова група «Джури» (11-14 років):
- І місце – рій «Залізні вовки» Мамалигівської ТГ;
- ІІ місце – рій «Спритні орли» Чернівецької ТГ;
- ІІІ місце – рій «Повстанці» Топорівської ТГ.

Старша вікова група «Молоді козаки» (15-17 років):
- І місце – рій «Дружба» Кам’янецької ТГ;
- ІІ місце – рій «Характерники» Новоселицької ТГ;
- ІІІ місце – рій «Дністровські гайдамаки» Новодністровської ТГ.

Вітаємо переможців! Бажаємо подальших успіхів, миру, бути вірними синами та доньками неньки України та гідно представити Буковинський край на Всеукраїнському рівні!

Результати
Переглядів: 330 | Додав: O_o | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar