Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

10:50
Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму був започаткований у 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації UNWTO, що проходила у Торремоліносі (Іспанія). В Україні це свято відзначається з 1998 року. Нині цей день святкують у понад 150 країнах світу. У посланні Генерального секретаря UNWTO Зураба Пололіашвілі зазначено, що «...протягом останніх 40 років Всесвітній день туризму сприяв усвідомленню впливу туристичної діяльності на майже всі сфери життя суспільства. Зараз це розуміння важливіше, ніж коли б то не було».

День туризму стосується не лише людей, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Це свято кожного, хто хоча б раз відчув себе мандрівником, вибравшись з міста на природу. Для керівників гуртків центру туризму та їх вихованців – це професійне свято, до якого кожен міг долучитися по своєму:
  • відзначити свято походом вихідного дня Сокільським хребтом (керівник походу Світлана Дячук);
  • побувати біля витоків Чорної Тиси разом з гуртками пішохідного туризму (керівники Олександр Кіндрат, Павло Ткачук, Юлія Романюк);
  • вихованці гуртків «Скелелазіння» (керівник Олексій Соваж) вітали своїх колег з Днем туризму з профільних змагань;
  • перший тренувально-змагальний старт провели вихованці гуртка «Велосипедний туризм» (керівник Володимир Тимчук);
  • вихованці гуртків спортивного орієнтування, краєзнавчого та військово-патріотичного напрямків долучилися до святкування активними тренуваннями та міні-змаганнями.
Під час мандрівок і походів гуртківці знайомляться з історією та географією рідного краю, з його культурою, розширюють і поглиблюють знання в області ботаніки, зоології, географії, геології. У туристичних походах молодь загартовує свій організм, розвиває витривалість та інші фізичні якості, здобуває навички й уміння орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, самообслуговування.

Заступник директора з НМР
Наталія Омельченко.
Переглядів: 333 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
avatar