Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

15:25
Всеукраїнський тур "Моя Батьківщина - Україна"
Всеукраїнська краєзнавча експедиція учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Завершився Всеукраїнський ІІІ тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». До участі у конкурсі подано 120 краєзнавчо-дослідницьких робіт.

Шість переможців обласного туру конкурсу представили Чернівецьку область у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції, з них дві роботи вибороли призові місця:
ІІ місце – Броска Анастасія, учениця Старововчинецького ліцею, з роботою «Історія писана пам’яттю людською» (керівник Гищук Л.П.) – за напрямом «З попелу забуття»;
ІІІ місце – Дашкевич Анастасія, учениця Рукшинської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою «Дослідження геоспадщини НПП "Хотинський" та проектування маршруту "Геологічна стежина" (в межах Рукшинської ОТГ)» (керівники Попюк Я.А., Шишковська Т.М.) – за напрямом «Геологічними стежками України».

Суддівською колегією за напрямом «Геологічними стежками України» особливо відзначено роботу учениці Рукшинської ЗОШ І-ІІІ ст. Рукшинської об’єднаної територіальної громади Дашкевич Анастасії «Дослідження геоспадщини НПП «Хотинський» та проектування маршруту «Геологічна стежина» (в межах Рукшинської ОТГ)». Автором проведено дослідження рідкісних та маловивчених геологічних об’єктів у долині річки Дністер на території НПП «Хотинський» в межах Рукшинської ОТГ. Юним краєзнавцем створено геотуристичний маршрут «Геологічна стежина» з метою його подальшої популяризації та охорони. Отримані результати дослідження можуть бути використані для уточнення існуючих геологічних карт, розширення природно-заповідного фонду території НПП «Хотинський», розвитку геотуризму на території Рукшинської ОТГ, на уроках географії рідного краю та при викладанні спецкурсів для студентів географічних та геологічних спеціальностей.

Організатори експедиції та суддівська колегія відзначають, що цього року роботи вирізнялися глибиною розкриття обраної теми, практичною значущістю, вдалим поєднанням різних форм дослідницької роботи, що опираються на архівні матеріали, копії документів, фотографії і підтверджують дослідницький характер проведеної роботи.

Вітаємо гуртківців та їх керівників із всеукраїнським визнанням їх краєзнавчих робіт!
Бажаємо нових цікавих подорожей, відкриттів та досліджень!

Підсумковий наказ.
Заступник директора з НМР
Наталія Омельченко
Переглядів: 704 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
avatar