Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

12:48
Зимові заняття вижницького гуртка
Гурток пішохідного туризму при Вижницькій гімназії та Іспаській ЗОШ

Минулого тижня вихованцям гуртків Пішохідний туризм від обласного центру туризму було проведено демонстрацію та вивчення сучасного гірського спорядження для проходження сніжно-льодовим рельєфом.

Також вихованці переглянули документальний фільм про пошуки в лавинах. Тема занять: "Безпека в горах" лягла за основу для перегляду даного відео матеріалу, а також ознайомлення із можливими видами небезпек в зимовий період.

Зважаючи на теплу та малосніжну зиму і високий ризик сходження лавин у Карпатах, керівником гуртка згідно програми було ознайомлено вихованців з технікою руху зі спеціальним туристським спорядженням, з використанням сучасного пошукового обладнання (Біпер), лавинним зондом тощо. Під час занять гуртківці засвоїли правила застосування льодорубу, кішок, рух зв'язкою, рух в три такти та багато інших правил руху снігом, фірном та льодом. Золоте правило "Інформований - значить озброєний" для наших вихованців завжди стоїть на першому місці, оскільки безпека для юних туристів перш за все.

До Дня Небесної Сотні дітки прикріпили своїх Янголят
 
 

 
Переглядів: 392 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar