Комунальний заклад
Чернівецький обласний центр
національно-патріотичного виховання
туризму, краєзнавства та екскурсій
учнівської молоді

14:22
Міжнародний день Землі
Міжнародний день Землі

Засновник Дня Землі Гейлорд Нельсон в 1969 році став свідком руйнівного впливу значного розливу нафти в Санта-Барбарі, штат Каліфорнія, США. Після цього він виступив з ідеєю запровадження національного дня, метою якого було привернення уваги до стану навколишнього середовища.

Перша акція у рамках дня Землі відбулася в США 22 квітня 1970 року, коли близько 20 мільйонів американців вийшли на вулиці, в парки, аудиторії, протестуючи проти погіршення стану довкілля.

У 2020 році відбувається ювілейний 50-й Міжнародний день Землі під знаковою темою – кліматичні зміни. Наразі це свято стало наймасовішим на планеті — його відзначають у 192 країнах світу.

Керівник гуртка «Екологічне краєзнавство» Барабанова М.М. зазначила: «Наша матінка – Земля вже 50-й раз святкує свій день народження. Можливо, цей вірус, який охопив майже всю планету, це шанс для того, щоб кожний із нас задумався над своїм життям, своїми вчинками та постарався бодай щось змінити. Земля очищається сама від бруду, сміття, болю, який завдали ми їй. Задумайся, людино і зупинись! У всіх нас є шанс!».

Також вихованці гуртка поділилися результатами своєї дистанційної роботи над проектом «Збережемо планету Земля!».

Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне. Пропонуємо керівникам гуртків та їх вихованцям долучитися до святкування Дня Землі і надіслати на адресу центру фото або відеоматеріали, що відповідають даній тематиці. Не будьте байдужими!

Зав. відділом краєзнавства,
Наталія Омельченко
Переглядів: 676 | Додав: O_o | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar